Cara Ngadangukeun RBS di BlackBerry, Android, sareng iPhone nganggo Aplikasi Erdioo

Saleresna seeur cara ngadangukeun radio streaming online di BlackBerry, Android, atanapi iPhone. Salah sahiji katalog radio online nyaeta Erdioo. Baraya tiasa ngadangukeun Radio Baraya Sunda (RBS) kalayan ngagunakeun aplikasi Erdioo ieu. 


Carana:

1. Download heula aplikasi Erdioo

BlackBerry
- OS 5, 6, 7 download link ieu [DOWNLOAD]
- OS 10 download link ieu [DOWNLOAD] 

Android
- Download link ieu [DOWNLOAD]
 
iPhone
- Download link ieu [DOWNLOAD]

HP OS Windows
- Download link ieu [DOWNLOAD]


2. Saatos didownload, buka aplikasi Erdioo
4. Lajeng pilari "Radio Baraya Sunda" (tiasa oge dipilari di list radio wilayah Jawa Barat)
5. Pami tos kabuka, cobi setel RBS. Lebetkeun kana menu "favorit" supados engke bade ngadanguken teu sesah deui milarina.
[Baca Selengkapnya]

Cara Masang Player RBS di Website/Blog

Kanggo langkung nyebarluaskeun siaran Radio Baraya Sunda, baraya tiasa masang player RBS di website atanapi blog milik baraya. Tampilanna sapertos kieu:

Mangga copy paste kode script ieu. Baraya tiasa masang di sidebar website/blog. Klik Select All lajeng klik klik katuhu + Copy (Ctrl+C). Pami di blog, buka Tata Letak -> Tambahkan Gadget --> HTML/JavaScript.


[Baca Selengkapnya]

Cara Ngadangukeun RBS di Android



Kanggo ngadangukeun RBS di Android, baraya tiasa ngagunakeun aplikasi TuneIn.

Carana, kantun pasang aplikasi TuneIn (paluruh di Google Play). Kanggo ngainstallna, mangga download di dieu langsung ti Android baraya. Saatosna TuneIn dipasang, lajeng search "Radio Baraya Sunda".



Cara sanesna buka di browser Android, ketikkan http://199.167.134.163:7910/listen.pls. Engke baris muncul menu download sareng execute (jalankan). Pilih Execute, RBS bisa tiasa diangukeun. (Namung cara ieu mah kanggo tipe Android tertentu. Teu sadaya Android tiasa). 
[Baca Selengkapnya]

Cara Ngadangukeun RBS Nganggo BlackBerry Launcher

Radio Baraya Sunda (RBS) tiasa disetel do BlackBerry ngagunakeun aplikasi Erdioo. Baraya oge tiasa ngadangukeun nganggo BlackBerry Launcher khusus Radio Baraya Sunda. Web Launcher nyaeta shortcut icon nu tiasa ditampilkeunn di layar BlackBerry. Web launcher waktos ku urang diklik, tiasa langsung muka alamat streaming RBS. Pami RBS Launcher tos dipasang di BB barya, engkena baraya tiasa ngadangukeun RBS kalayan kantung mencet ikon RBS nu tosa dipasang di menu BlackBerry.


Carana:

1. Buka browser BlackBerry baraya lajeng ketik: http://klikhost.com/rbs9
  
2. Tos kitu, download aplikasi BlackBerry Launcher RBS.

3. Saatos didownload sareng dipasang, buka menu Downloads. Supdos teu muka deui menu Downloads, alihkeun wae (move) icon menu RBS ka Home.

4. Engke baris muncul ikon RBS di menu BlackBerry baraya.


4. Kanggo ngadangukeun, klik ikon menu RBS, lajeng pilih Open.

5. Antosan sakedap, baraya tiasa ngadangukeun siaran Radio Baraya Sunda.
[Baca Selengkapnya]

Cara Ngadangukeun RBS di iPhone/iPodTouch

Radio Baraya Sunda narekahan teras kanggo ngungkulan paneka jaman supados radio streaming ieu tiasa didangukeun ku sadaya kalangan di sakuliah dunya. Salah sahiji aplikasi nu tos ngadakung kanggo disetel di gadget basis iOS, nyaeta Aplikasi RBS kanggo iPhone/iPodTouch. Aplikasi ieu didamel ku salah saurang baraya RBS anu dumuk di Jepang, Kang Dhany Irfan. Aplikasi RBS ieu tiasa didownload di aplikasi Apple sacara haratis. Kanggo baraya nu gaduh iPhone atanapi iPodTouch, mangga download wae aplikasi RBS di dieu:

[Baca Selengkapnya]

Profil Radio Baraya Sunda

Radio Baraya Sunda (RBS), radio nu ngahususkan siaran dina jalur streaming online (internet). RBS diadegkeun di Bandung, Jawa Barat, Indonesia ping 20 Mei 2011 sacara rereongan (swadaya) ku sababaraha urang baraya Sunda di jaringan media sosial. Tujuan diadegkeunna Radio Baraya Sunda ieu salain kanggo ngawanohkeun khazanah Sunda oge media kanggo ngaraketkeun tali mimitran kaum dangu baraya RBS, nu aya di Tatar Sunda, Nusantara, oge nu nuju gumbara di luar negeri. Segmentasi kaum dangu RBS aya oge nu ti luar seke seler Sunda sareng urang asing (mancanegara).

Konsep radio streaming RBS ngagunakeun sistem siaran otomatis (Auto DJ). RBS tiasa didangukeun langsung di www.radiobarayasunda.com, BlackBerry (aplikasi NuxRadio sareng BB Launcher), Android (Apliksi TuneIn), Nokia (Internet Radio), iPhone, sareng gadget sanesna. Radio streaming RBS ieu teu ngudag kauntungan (profit). Namung, kanggo ngadukung sewa server, domain, mayar  listrik, pulsa modem, sareng waragad operasional sanesna, RBS nampi oge pangrojong ti pihak sanes (sponsor atanapi donatur).

Identitas Radio:
● Nami udara: Radio Baraya Sunda (RBS) 
● Tanggal diadegkeun: 20 Mei 2011
● Slogan radio: Radiona Urang Sunda di Alam Maya
● Jangkauan siaran: sakuliah dunya
● Media gelombang siaran: Streaming online (internet)
 

● Format siaran: Hiburan  
● Website: www.radiobarayasunda.com
● E-mailkontakbaraya@gmail.com

Kontak:
● Telepon/SMS: 0857 9439 5857 
Rekening: Bank BNI no. rek. 0194853127 (a.n. Abdul Hamid) 
Facebok:
- Halaman Radio Baraya Sunda
- Halaman Penggemar Lagu Sunda
Twitter: @radio_rbs


[Baca Selengkapnya]
Loading...